Oppervlakte behandeling

Moffelen

Na het stralen van het oppervlak wordt een corrosie bestendige zinklaag aangebracht dmv een lichte vlamboog. Op deze zinklaag wordt een poederlak in de gewenste egale kleur al dan niet voorzien van structuur aangebracht.

Als laatste worden de gelakte materialen gebakken in een oven van 400°.

Composiet coaten

Ontstaan uit een harde metaalcoating die voor 95% uit metaalpoeder bestaat. Door het metaalpoeder te mengen met een bindmiddel en een reactor ontstaat een koud vloeibaar metaal (composiet metaal). Dit metaal kan worden gegoten of door middel van een eenvoudige spuitmethode op o.a. schuim, kunststof, gips, hout, metaal, fiberglas, glas, kalk, aardewerk, beton, terracotta, karton en zelfs op papier worden aangebracht.

Na het aanbrengen heeft het opp alle eigenschappen van gietmetaal, zowel van uiterlijk als wat betreft de glans en de warmtegeleiding.
De opp afwerking is in verschillende metaalsoorten verkrijgbaar: Messing, brons, brons oud, brons wit, koper, aluminium, ijzer, zink, tin, roestvrij staal, nikkel-zilver, goud, Gunsmoke, Reflex S01 en medisch 01 koper.

Dankzij de combinatie van metaaldeeltjes met een binder is het resultaat sterker dan de som van de bestanddelen. Er ontstaat een sterke en duurzame gemetalliseerde bovenlaag, waarbij het originele ontwerp en alle details van het gecoate object behouden blijven. Het metaal breekt en bladdert niet af, blijft goed vast zitten en is geschikt voor zowel gebruik buiten als voor toepassingen binnen.

DTM 2K Natlak

Hoogwaardige 2 componenten spuitlakken op basis van hydroxyacrylaat en een isocyanaat verharder.

Bichodur 2K producten zijn ongevoelig voor vergeling en vormen de meest duurzame industriële beschermingsgraad. Veel Bichodur 2K producten zijn DTM (Direct To Metal) inzetbaar waardoor deze in één arbeidsgang de primer en aflak combineren. Deze DTM producten hebben een high build karakter en hechten ook uitstekend op non-ferro metalen, kunststof en vele andere ‘moeilijke’ ondergronden. Geschikt voor spuitapplicatie.

Leverbaar in diverse glansgraden van mat tot hoogglans, zowel dekkend als in de vorm van blanke lak